Η πρώτη εντύπωση μετράει… 3 τρόποι για να την κερδίσεις

Η πρώτη εντύπωση μετράει

Επειδή το φως ταξιδεύει πιο γρήγορα από τον ήχο, θα σε δουν πριν σε ακούσουν. Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, πολλοί αποφασίζουν αν θα ενδιαφερθούν για σένα ή θα σε σνομπάρουν. Η μόδα είναι το προσωπικό σου εργαλείο για να δημιουργήσεις μια θετική πρώτη εντύπωση με διάφορους τρόπους.

 1. Η πρώτη εντύπωση δημιουργείται σε ένα κλάσμα δευτερολέπτου. Άρα χρησιμοποίησε αυτόν τον λίγο χρόνο σοφά. Αφού δεν προλαβαίνεις να πεις ούτε μια λέξη τόσο σύντομα, πως επικοινωνείς; Η εμφάνισή σου θα μιλήσει και θα επηρεάσει τον τρόπο που οι άλλοι σε αντιλαμβάνονται. Αυτός ο περιορισμένος χρόνος φτάνει για να αφήσεις μια δυνατή εντύπωση, που θα έχει διάρκεια.

Αξίζει να επενδύσεις σε ένα σχέδιο για αυτή τη σημαντική στιγμή. Μπορείς να δημιουργήσεις μια γκαρνταρόμπα που θα αναδεικνύει τα καλύτερα σου σημεία, σε χρώματα και υφάσματα σύμφωνα με τα προσωπικά σου κριτήρια και το στυλ σου.

 2. Μια εικόνα χίλιες λέξεις. Πως ακριβώς ο εγκέφαλος συλλαμβάνει τόσα πολλά σε ένα φευγαλέο δευτερόλεπτο; Οι ψυχολόγοι λένε ότι ο εγκέφαλός μας λειτουργεί σαν μια Polaroid, όπου η πρώτη εντύπωση δημιουργείται από ένα στιγμιότυπο των γρήγορων οπτικών στοιχείων.

 Άρα, πριν πας στο επόμενο πρώτο ραντεβού, την πρώτη συνέντευξη για δουλειά ή όποιο άλλο σημαντικό σου event, μάθε κάτι από τους έφηβους. Κοίταξε για αρκετή ώρα τον εαυτό σου σε ένα ολόσωμο καθρέφτη και δες την εικόνα που βλέπουν οι άλλοι. Μπορεί έτσι να σου φτιάξει και η διάθεση και να εμφανιστείς με άλλο “αέρα” στη συνάντησή σου.

Η πρώτη εντύπωση μετράει

 3. Η ελκυστικότητα κερδίζει. Οι άνθρωποι δεν μπορούν παρά να κρίνουν τα βιβλία από τα εξώφυλλά τους. Σύμφωνα με έρευνες, οι άνθρωποι που οι άλλοι τους αντιλαμβάνονται ως γοητευτικούς, αξιολογούνται ως πιο ικανοί, κοινωνικοί, έξυπνοι και υγιείς.

 Η πρώτη εντύπωση σχηματίζεται σύντομα και μπορεί να είναι και η τελευταία που έχεις την ευκαιρία να δώσεις. Προκαλείται από τον τρόπο που παρουσιάζεις τον εαυτό σου, που περιλαμβάνει και τον τρόπο που ντύνεσαι. Τα ρούχα μας λένε πολλά για μας. Μπορούν να συμβάλουν σημαντικά σε καταστάσεις, που μέχρι τώρα μας κρατούσαν μακριά από τις επιθυμίες μας, όπως να πάρουμε την δουλειά που θέλουμε, να μας ζητήσουν αυτό το δεύτερο ραντεβού κλπ, καθώς επηρεάζουν τον τρόπο που μας βλέπουν οι άλλοι, αλλά και εμείς οι ίδιοι τον εαυτό μας. “Αν δείχνεις καλά, νιώθεις καλά. Αν νιώθεις καλά, παίζεις καλά. Αν παίζεις καλά, πληρώνεσαι καλά” λέει ένα ρητό.

Ποιο είναι το αγαπημένο σας ντύσιμο για να κερδίσετε την πρώτη εντύπωση; Μοιραστείτε μαζί μας τι θα επιλέγατε…